Agility i Sverige

Att arbeta inom agility

Agility är en väldigt populär hundsport, både i Sverige och i flera andra delar av världen. Det kan ofta förekomma att människor åker långt för att få tävla med sina hundar. Men går det att arbeta inom agility-området?

Starta upp en hundklubb

Ett alternativ kan vara att starta upp en egen hundklubb eller brukshundsklubb. Man kan ta de första stegen mot att skapa en styrelse. Då kan man arbeta med att starta agilitytävlingar i klubbens namn. Genom Fakturino kan man ta företagslån som kan behövas för att komma igång med tävlingarna.

Funktionär på tävlingar

Ett annat sätt att jobba med agility på är genom att vara domare, funktionär eller personal på tävlingar. Ibland får man en viss ekonomisk ersättning, andra gånger är uppdraget individuellt men det brukar vara minst lika roligt oavsett om man får ersättning eller inte. Dessutom får man chans att lära sig en hel del mer om tävlingarna. Om man ska tävla själv kan det också vara snällt att ställa upp lite extra mellan klasserna.

Föda upp hundar för agility

Ett annat arbete som till viss del har med agility att göra är hunduppfödning. Även om man inte kan ha uppfödningen som heltidsarbete kan det vara en rolig bisyssla som i alla fall ger en liten sidoinkomst. Om det är just agility man vill hålla på med kan man sikta på att avla fram hundar som har stora fördelar inom just den sporten. I regel vill valpköpare som satsar på agility ha valpar från föräldrar som fått bra resultat inom sporten. Många gånger går färdigheterna nämligen i arv. Dock kan man inte bara lita på arvsanlagen. Det krävs också en hel del träning för att hunden ska bli duktig inom sporten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *