Agility i Sverige

Komplettera agilityträning med friluftsliv

Agility är roligt och underhållande att hålla på med. Men det är också en krävande sport för dig och din hund. För att din hund ska bli riktigt bra på agility krävs mycket träning. Det är viktigt att både du och hunden återhämtar er mellan agilityträningarna och tävlingar. Ett bra sätt att samla kraft och energi är att vara ute i naturen. Om du gillar friluftsliv kan camping vara en bra återhämtningsaktivitet. Packa bra liggunderlag, sovsäck och tält för en trevlig natt i skogen.

Investera i ett bra liggunderlag och en sovsäck

För att du och din hund ska få en trevlig vistelse i tältet är liggunderlag och sovsäck avgörande. Att frysa i ett tält är långt ifrån angenämt. Det finns många olika liggunderlag att välja mellan. Det finns liggunderlag som passar bra till en till två nätter och sedan finns det liggunderlag som du kan sova på i veckor utan problem. Detsamma gäller sovsäck. Hitta både liggunderlag och sovsäck som passar ditt behov.

Mysigt att sova i tält med hund

Hunden behöver inte så mycket utrustning för en kortare utflykt. Att ta med hundmat, vatten- och matskål samt ett koppel räcker långt. En handduk som du kan torka hunden med är också bra. Hunden kan även ligga på den i tältet. Du kan med fördel sova bredvid hunden för att få värme. Det är en fördel att låta din hund bekanta sig med tältet innan ni åker iväg. Att ta med första förband till både dig och hunden är klokt att göra. Olyckan kan snabbt vara framme och då är det viktigt att vara förberedd.

Följ uppsatta regler

Tänk på att kolla upp om det finns några restriktioner dit du har tänkt att åka. Exempelvis i naturskyddsområden och nationalparker ska en hund hållas kopplad. Hunden bör uträtta sina behov vid sidan av en stig eller vandringsled och lämna inga bajspåsar i skogen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *