Agility i Europa

Tävla i landslaget

 

Om du har riktigt höga ambitioner kan du satsa på att komma med i det svenska landslaget som åker på flera internationella tävlingar varje år. Om vi ser på år 2020 har det svenska landslaget tre stora internationella tävlingar bokade. Det är europeiska mästerskapen i Storbritannien, nordiska mästerskapen i Norge och världsmästerskapen i Estland. Detta är de mest prestigetävlingarna du kan tävla i när det kommer till agility.

Det är den svenska agilityklubben som ligger bakom svenska landslaget och sköter alla uttagningar. Just nu är det tre personer som sitter i landslagsstyrelsen. För att komma med i landslaget måste du delta på de tävlingar som är avsatta för detta. Under 2020 är första uttagningarna under maj månad. Det är inte alltid samma ekipage som deltar i de internationella tävlingarna utan det kan se olika ut. Kommer du inte med på den första uttagningen är det alltså inte anledning att ge upp.

Svenska landslaget hade väldigt stora framgångar under 2018 då det blev lag-guld i både small och large. Dessutom var det en av representanterna som tog individuellt guld med sin hund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *