Agility i Sverige

Bygga egen agilitybana

Agility är väldigt populär och rolig hundsport. Det är en perfekt sport för aktiva hundar och som medför att hund och ägare får ett fint samspel och ett starkare band tillsammans.

Agility innebär att hund och förare ska klara av en hinderbana utan fel på kortast tid.

Det finns agilitybanor på olika ställen som man kan använda sig av för att träna med sin vovve men har man en stort tomt och känner att det finns plats kan man även bygga en själv.

byggmax kan man enkelt hitta tillbehör och produkter för att kunna bygga en egen bana i sin trädgård. Genom att ha en egen hinderbana kan man även träna oftare, vilket är toppen då övning ger färdighet.

För att kunna vinna dessa tävlingar kräver det att man tränar ihop med sin hund så mycket så möjligt. Dels för att kunna få ett så bra samspel med sin hund som möjligt och för att hunden ska kunna bli snabbare och smidigare.

Den här typen av hundsport är perfekt för dig som vill ha ett mer aktivt liv och få vara utomhus mer. Det är även en väldigt bra stimulans för hunden och på så sätt får vovven den motion som behövs och tröttas ut på ett roligt sätt. Agility håller både hund och ägare pigga, glada och belåtna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *