Agility i Sverige

Att träna agility

Agility är en mycket vanlig hundsport, både i Sverige och i andra länder. Det går ut på att hundens förare ska guida hunden igenom en hinderbana som både består av hopphinder, tunnlar, slalom, balanshinder och mycket annat.

Krav på hundens förare

Hundens förare måste kunna hänga med hunden på banan. Det kräver en relativt god fysik och bra kondition. Hos Gorilla Sports finns det bra träningsredskap man kan köpa hem för att använda i hemmagymmet. På så sätt kan man träna i sin egen takt, utan att behöva lämna hemmet.

Hundens fysik

Om man vill kunna hävda sig i de högre klasserna inom agility behöver hunden ha en relativt bra fysik. Det kan vara klokt att ta med hunden på löpturer, och att träna en del hemma. Det är dock inte bara hundens kropp som behöver tränas utan även dess hjärna behöver en del sysselsättning. Man kan till exempel gömma lite godis i hemmet eller utomhus och låta hunden leta rätt på det.

Att tänka på under träningen

Om man vill tävla i agility är det viktigt att man inte tränar hunden allt för hårt. Hunden ska tycka att agility är roligt och man får inte straffa den med slag eller liknande om den inte förstår vad som ska göras. Det är också bäst att sluta när träningen går som bäst. Då ser man fram emot träningen nästa gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *