Agility i Sverige

Transportera hunden till agilitytävlingen

Om man är aktiv inom agility kan man snabbt bli varse att hundarna ofta behöver transporteras mellan träningar och tävlingar. Även om man inte har ett speciellt hundfordon finns det ett par saker man måste ha koll på när man transporterar hundar.

Bra förvaring

Med worksystem kan man inreda bilen så att man får plats med både hundbur och bra förvaring. Man behöver inte tänka på att man inte ska få plats med hundens vattenskål, koppel och annan utrustning.

Hundens bur

När man ska transportera hunden måste man också se till att dess bur har rätt storlek annars får hunden inte åka i den. Jordbruksverket har en bra sammanställning av vilka mått man ska rätta sig efter.

Lämna hunden i bilen

Att lämna hunden i bilen kan vara väldigt riskabelt. Det kan resultera i att hunden dör, att någon slår sönder en ruta, man kan få böter eller så tas hunden från ägaren direkt. Det har helt enkelt att göra med att en bil snabbt kan bli för varm eller för kall för hunden att vistas i.

Regler för hundtransport

Det finns regler man måste rätta sig efter när man ska åka bil med hunden. Man får till exempel inte transportera dräktiga eller sjuka hundar om det inte rör sig om akuta nödfall. Man får inte heller transportera många hundar utan tillstånd. Det här bör man ha koll på som hundägare, annars kan man få böter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *