Agility i Sverige

Hur kan jag tävla i Sverige

 

Det finns faktiskt en uppsjö av olika agilitytävlingar i Sverige, året om. På hemsidor som Agilitydata.se kan du se alla planerade tävlingar i Sverige under året. Här går det även att anmäla sig direkt online. Du kan välja att sortera tävlingarna efter klass och distrikt. Det går även att sortera så du enbart ser lagtävlingar. Distrikten är uppdelade efter län så det är enkelt att hitta.

Det är fritt fram att ansöka om en agilitytävling men denna ska godkännas av svenska agilityförbundet. När du ska anmäla dig en tävling ser du om tävlingen är öppen för anmälan, om den är godkänt eller om det än så länge bara handlar om en intresseanmälan. Tävlingarna tar ofta plats i speciella hundhallar eller i sporthallar/fotbollsplaner.

Ja, normalt tar arrangörerna av tävlingen en liten avgift på runt 100 kronor. Denna information ser du alltid i samband med att du gör din anmälan. När du gör anmälan kan du även se hur många andra som har registrerat sig för samma klass samt vilka klasser som finns. Vissa större tävlingar arrangeras under flera dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *