Agility i Europa

I vilka europeiska länder är agility störst?

Agility är en internationell sport som är populär i många länder, både i Europa och i övriga världen. Allra störst är det nog i hemlandet Storbritannien där det anordnas flera stora tävlingar om året. Här är det precis som i Sverige tillåtet för alla hundar som är över 18 månader Majoriteten av tävlingarna anordnas av kennelklubbar runt om i landet men det finns även andra föreningar och organisationer som är verksamma. Är du intresserad av att tävla i ett annat land i Europa är Storbritannien alltså ett bra ställe att börja. Du kan börja med att kika in på British Agility Association och läsa mer om det.

Om du vill tävla utomlands men inte vill åka långa vägar kan du se till våra grannländer Norge och Danmark. Här är det också populärt med agility och du har många möjligheter. Om du till exempel vill se vilka tävlingar som finns tillgängliga i Danmark kan du gå in på den danska kennelklubbens officiella hemsida. Där kan du se alla planerade agilitytävlingar för det nästkommande året. Precis som i Sverige finns det flera olika klasser som passar för alla nivåer. I Danmark arrangeras även en agilityvecka varje juli där folk från hela landet samlas och tävlar och delar sina erfarenheter.

Om du hellre vill tävla i Norge kan du även där då in på den norska kennelklubben och se alla kommande tävlingar för året. Här hittar du även mer information om hur du anmäler dig och annat som kan vara bra att tänka på.

Förutom de länder som vi har nämnt kan du delta i agilitytävlingar i bland annat Schweiz, Tyskland och Slovakien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *