Agility i Europa

Kan jag göra en karriär inom agility i Sverige eller utomlands?

Att åka runt på agilitytävlingar och tävla på en hög nivå är något som kräver både tid och pengar. Därför är det säkert många som undrar om det går att göra en professionell karriär på sitt agilitytävlande. Tyvärr är det ganska svårt att leva på agility idag då det inte finns så mycket pengar i sporten. Att tävla är alltså något som man främst får göra vid sidan av sitt vanliga jobb.

Det pågår ofta diskussioner inom agilityvärlden om det någonsin kommer att bli en sport med pengar. Först och främst handlar det om att försöka öka intresset och få fler människor intresserade av sporten. Många tror även att det kommer bli en större sport om det i framtiden skulle kunna gå att betta på den. I nuläget är detta enbart spekulationer och inget som är fastställt. Att syssla med agility även på en högre nivå är alltså något du gör för att du har ett brinnande intresse och inte för att tjäna pengar. Förhoppningsvis har du folk i din närhet som kan hjälpa dig med allt runt omkring.

Något som är positivt med agility är att föreningarna är med och stötar så mycket det bara gå. Skulle du kommer upp i väldigt hög nivå så som landslaget kan du säkerligen räkna med mycket stöd från din förening. Ett annat sätt som du skulle kunna få lite pengar på är att hitta sponsorer som kan hjälpa dig i utbyte mot att få synas. Här kan du själv höra av dig till företag du tror skulle vara intresserade och höra efter om de vill samarbeta. Eftersom agility fortfarande är en så liten sport gäller det att vara proaktiv och våga nå ut själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *